Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Menü

Sonett Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez - olíva (1 l)

Ár:
3.600 Ft (2.835 Ft + ÁFA)
Gyártó: Sonett

Kitűnően tisztítja és ápolja az érzékeny gyapjú- és selyemruházatot.

Szállítás legkésőbb: 2024. július 01.
Egységár: 3.600,00 Ft/l
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Sonett Öblítő (1 l) Sonett Öblítő (1 l)
2.200 Ft
Sonett Keményítő és vasalást segítő spray (500 ml) Sonett Keményítő és vasalást segítő spray (500 ml)
2.150 Ft

Leírás és Paraméterek

Sonett Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez - olíva (1 l)

Kitűnően tisztítja és ápolja az érzékeny gyapjú- és selyemruházatot - kézi és gépi mosáshoz 30-40°C-ig egyaránt ajánlott.

A termék a szappan előállításához magasfokú préselésből származó olívaolajat tartalmaz. Kitűnő tisztító tulajdonságai mellett a gyapjú és selyem anyagok meggyengült hidrolipid rétegét is helyreállítják.  A cukor felületaktív anyagok hozzájárulnak a szappan alapú mosószereknél, kemény víz esetén a kiváló mosási tulajdonság megtartásához. Az olívaolaj, repceolaj, napraforgóolaj és levendula illóolajak mind 100%-ban minősített ökológiai gazdálkodásból származnak.

Összetevői: 

  • Olíva szappan: az olíva a hazájából, több száz éves mediterrán olívafa ligetekből ökológiai gazdálkodásból származik Olaszországból, Spanyolországból és Görögországból. A bio minősítésű olívaolajat mechanikus úton préseléssel és centrifugálással állítják elő, majd kálium-hidroxiddal szappanosítják el. Az így kapott szappan a legjobb a gyapjú és a selyem meggyengült hidrolipid rétegének a helyreállításában. Az olívaolaj kiegyensúlyozó hatását bizonyítja az emberi szív-és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás is, valamint az olajfák 7 éves ciklusban történő növekedési periódusai az emberhez való közelség újabb bizonyítékai. 
  • Repceolaj / napraforgóolaj szappan: a növényi olajok kálium-hidroxiddal történő elszappanosítása során nyert szappan növeli a mosás hatékonyságát. A len és a napraforgó mellett a repceolaj is  Közép-Európa mérsékelt éghajlatán terem, valamint minősített ökológiai gazdálkodásból származik.
  • Etanol: keményítőt tartalmazó növények pl. kukorica vagy krumpli fermentálásából származik. Az etanol folyékonnyá teszi, és egyben segíti a zsíroldási tulajdonságait a mosószernek.
  • Cukor felületaktív anyagok: a cukor felületaktív anyagokat cukor, keményítő és kókuszolaj nyersanyagból állítják elő. Olyan arányban van jelen a cukor felületaktív anyag a szappanhoz képest a mosószerben, hogy ha a kemény víz esetén kalcium szappan alakulna ki, akkor azt finoman eloszlassa, és így az ne rakódhasson le a ruhára.

Mivel a szappan növényi olajokból készül, így azzal a különleges tulajdonsággal bír, hogy a használatakor a vízben mindig jelen lévő vízkővel só képző folyamatba lép és kalcium szappan keletkezik.  Ez az elsődleges lebomlás, melynek során a felületaktív hatás semlegesítődik, a folyamat pár óra alatt lezajlik. A másodlagos 100 %-os biológiai lebomlás ezután mikroorganizmusok által történik, amikor a kalcium szappant vízzé és szén-dioxiddá alakítják.

A növényi etanol pedig néhány óra alatt visszailleszkedik a természet körforgásába.

A cukor felületaktív anyag és a kókuszzsíralkohol-szulfát olyan gyártási folyamatban készül keményítőből, cukorból és olajból, melyben teljes mértékben megmarad a természetes szerkezete, ezért a mikroorganizmusok ezeket a felületaktív anyagokat könnyen és gyorsan le tudják bontani. A szappant és a cukor felületaktív anyagot OECD előírások alapján biológiailag könnyen lebomló anyagként osztályozzák.

A termékek alkalmazása megfelelő (otthoni szürke víz tisztítására alkalmazott) szeptikus tartályok és szűrők használata esetén is.

Minősített természetes tisztítószer:A Sonett mosó- és tisztítószerek használatával mindannyian óvjuk a természetes vízforrásokat, "minden élet hordozóját".

Minden felhasznált összetevő 100%-ban biológiailag tökéletesen lebomlik és mentes minden allergiát okozó anyagtól. A tiszta növényi szappanok olajai és a felhasznált esszenciális olajok 100%-ig ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származnak. Valamennyi Sonett termék különösen bőrbarát, allergiások számára kifejezetten ajánljuk a SZENZITÍV termékcsaládot.  

A termékek nem tartalmaznak enzimeket, kőolajszármazékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során, valamint az összes termék tökéletesen enzimmentes. A különleges gyártási technológiához tartozik az oloid geometriai formában ritmizált anyagok. Ezen dinamizált adalékok hozzáadásával segítik a mosás során felhasznált víz természetbe történő visszavezetését.

Adagolása:

Kézi mosáshoz: 15-30 ml / 5 liter víz

A mosóvízbe helyezett ruhákat óvatosan mozgassuk. A mosóvíz és az öblítővíz ugyan olyan hőmérsékletű legyen, hogy megelőzzük a hirtelen hő változással járó hátulütőket.

Gépi mosásnál: 4.5 kg száraz ruhához – lágy /közepes vízkeménységnél 60 ml, kemény víznél 90 ml folyékony mosószer alkalmazzunk.

1 liter Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez mosószer elegendő 17 adag mosáshoz (2.4 kg száraz ruha esetén, lágy /közepes vízkeménységnél).

Adagoljuk a mosószert a mosószerrekeszbe, úgy, hogy a koncentrált mosószer ne érintkezzen a ruhákkal, mert elszíntelenítheti!

Toll kabátok, párnák mosása:

Fontos, hogy száradás közben gyakran mozgassuk az anyagot, hogy a tollak ne tapadjanak össze. Ha az anyagon másképp nincs feltüntetve, akkor alkalmazzuk az alábbi módon:

Válasszuk ki a leggyengébb mosást (30°C), alkalmazzuk a Folyékony mosószer gyapjúhoz és selyemhez mosószert vízlágyító nélkül, majd állítsunk be még 1 plusz öblítő ciklust. Kizárólag lassú fokozaton centrifugáljuk!

Összetevők:

Aqua, potassium soap*, alkylpolyglucoside C8-16, alcohol, potassium citrate, perfume* (fragrance), linalool*
* certified organically grown  (organikus gazdálkodásból származó összetevő)

Szappan olívaolajból, ellenőrzött bio/biodinamikus gazdálkodásból 15-30%, Cukor felületaktív anyag 5-15%,Szappan repceolajból / napraforgóolajból, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból 1-5%, Növényi alkohol (etanol) 1-5%, Citromsav <1%, Esszenciális levendulaolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból <1%, Balzsamos adalékok, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból / gyűjtésből vagy vadon termett növényből <1%, Örvénylő víz 100%-ig

Kiszerelés 1 liter

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés